2009. november 18., szerda

MT = Mei Tai

Varrtam egy keleti hordozót, aminek a rövidítése az MT. Ez egy kislánynak készült.
Kordbársonyból készült, bélelt váll- és derékpántokkal, a combrészen is kipárnázva...

Van kapucnija is, ami tartja a baba fejét, amikor alszik. Fémkarikákhoz lehet rögzíteni...
A kapucnija lehajtva pont kiadja az alatta levő mintát :-)
Felkötve így néz ki :-)


Magunknak, pici fiamnak is varrtam egyet még tavaly nyáron, nagyon szerettünk benne játszóterezni :-) Még most is szoktuk használni, amikor a buszra fel és leszállunk. Ezzel könnyen a hátamra tudom kötni. Hű, de képet majd csak később hozok..........

Létezik hordozós kabát is. Ez annyit tud a hagyományos kabátokhoz képest, hogy anyuka ha a hátára köti picikéjét, akkor is felveheti a kabátot, merthogy van a babának is hely benne :-) Nem tudom jobban megfogalmazni, ezt látni kell!
Ezt az átalakítást is én követtem el.
Polár anyaggal egészítettem ki, s mivel vékonynak találtam a 2 réteg polárt is, flízt is varrtam bele, így olyan vastag lett, mint a kabát többi része. A kapucni saját találmány rá, pont ennyi anyag maradt ki a polárból, és nem bírtam magammal :-) Ez is bélelt, és legombolható is...
Csak azt sajnálom, hogy nem tavaly találkoztam ilyen kabáttal, milyen jó lett volna..........de Pötyke fiam már kinőtt belőle, inkább gyalog jár... :-)

5 megjegyzés:

Mehike írta...

Nagyon ügyes vagy.Annak idején amikor a fiaim kicsik voltak még nemigen lehetett ilyet látni

Abile írta...

Ez valami fantasztikus... Nagyon tetszik a mintája, a színei... És ez a felirat annyira édes kis jelzés a "külvilág" felé :o)

Ledorka írta...

Nagyon jó lett! Szép a minta is, és a felirat meg aranyos. :) (Most eszembe juttattad, hogy szeretek mei tait varrni. :D)
A kabát szuper ötlet! :)

szrekuc írta...

fú,ez a hordozókabát annyirajó, nekem egy kicsit kilóg a babóca válla, valahogy furán van a lyuk, ez olyan jó ölelősnek néz ki!!!

Erola írta...

szia szrekuc! Varrtam a szélébe gumis összehúzó zsinórt, azzal lehet a babához igazítani